Beroepsprofiel Accountmanager

U wilt graag dé contactpersoon zijn voor klanten/opdrachtgevers. U ambieert het (beter) verkopen van een of meerdere producten of een dienstverlening van de organisatie waarvoor u werkt. U bent gericht op het onderhouden van de relatie met vaste klanten/opdrachtgevers. Is dit uw (toekomstige) beroepsprofiel start dan met de opleiding NIMA Sales B Accountmanager.

De naam accountmanager wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven, docht heeft de functie niet altijd dezelfde inhoud. Taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden en doelstellingen kunnen per organisatie verschillen. Andere omschrijvingen voor een accountmanager kunnen zijn; verkoper, relatiebeheerder, manager, klantbeheerder, cliëntbeheerder of vertegenwoordiger.

Accountmanagers werken meestal in een salesomgeving. Bij uitstek moeten zij zorgen voor winst. Veelal worden deze functies gevraagd in het bedrijfsleven, tegenwoordig zien wij de de functie van accountmanager ook steeds meer voorkomen in non-profit organisaties of bij de overheid.

Salaris van een accountmanager


Het salaris van een accountmanager bestaat vaak uit een vast bedrag aangevuld met een bonus. Deze bonus wordt uitgekeerd wanneer doelstellingen worden behaald. Afhankelijk van de rol van de accountmanager bedraagt het salaris tussen de 1850,- en 4000,- euro per maand. Een accountmanager die medeverantwoordelijk is voor het opstellen van het verkoopplan, het strategisch beleid of het management kan aanzienlijk meer verdienen. Vaak zien wij als aanvullingen op het salaris een bedrijfsauto, telefoon en laptop. 

Competenties van een accountmanager


Tijdens de opleiding NIMA Sales B accountmanager vergroten we uw kennis op het gebied van sales en versterken we uw competenties. Een goede accountmanager is:

 • klantgericht
 • initiatiefrijk
 • luistervaardig
 • overtuigend
 • onderhandelingsgericht

  Een accountmanager beschikt daarnaast over een zakelijk instinct. Is in staat om te gaan met druk door bijvoorbeeld klanteisen of deadlines.

  Doorgroeimogelijkheden van een accountmanager


  Veelal begin een starter met een interne functie binnen de organisatie om over de benodigde kennis van producnten en/of dienstverlening te gaan beschikken. Afhankelijk van uw persoonlijke eigenschappen kunt u doorgroeien naar de rol van senior Accountmanager of lid van het managementteam. Klik hier voor aanvullende opleidingen