Hoe creëer ik groei die toekomstbestendig is?

banner

Hoe creëer ik groei die toekomstbestendig is?

over Nieuwe Business Modellen in de WEconomy

Workshop 2, 11 en 18 september a.s. op Strijps, bij DeLaat Nima opleidingen Zuid

Top 10 banen in 2014 die vijf jaar geleden nog niet bestonden. Veel bedrijven halen hun business uit zaken die +10 jaar geleden nog niet bestond en heel hard groeien. 40 Procent van de omzet van Siemens komt uit diensten/producten die 5 jaar geleden nog niet bestonden (Siemens is een aantal keer groter dan Philips). Ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. In 2005 is Youtube opgericht, Google ging dat jaar naar de beurs met ‘slechts’ een paar honderd miljoen dollar als omzet, Linkedin bestaat pas sinds 2003, de smartphone in 2007 en de Ipad in 2010. Hyves moest in 2006 nog een hype worden…

Anno 2015 raken consumenten steeds beter georganiseerd via fora en netwerken en zijn meer dan ooit bewuster van hun rol. Een aankoop wordt een customer journey en authenticiteit van het bedrijf telt steeds meer mee. Consumenten en organisaties stellen, naast eisen aan product/dienst, ook eisen aan de totstandkoming, dus het sociale en ecologische aspect van het business model van de onderneming.

Innovaties gaan steeds sneller en heeft impact op marketing, organisaties en maatschappij. Je kunt jezelf als commercieel econoom bijvoorbeeld afvragen:

  • “Welke richting gaat het marketing vak op in de komende jaren en hoe duurzaam is het?”;

  • “Op welke wijze kunnen marketeers met de paradox omgaan van enerzijds korte termijn doelen zoals marktaandeel en naamsbekendheid, klantretentie en anderzijds duurzaamheid op lange termijn creëren in een netwerk- maatschappij?”.

  • Welke alternatieven Business Modellen zijn er in de context BtB, BtC, CtC en CtB waarbij duurzaamheid en lange termijn centraal staan.


Dit zijn enkele vragen waar we binnen de huidige marketingliteratuur nog geen duidelijk antwoord op hebben. Daarom proberen we tijdens de Masterclass vooral zaken mee te geven die niet in de standaard literatuur van de opleidingen voorgeschreven staat. Misschien staat de bestaande geleerde theorie ook wel op de tocht… Hopelijk kijk je na deze Masterclass met een andere blik naar jouw vakgebied.

Doelgroep: ondernemers en werknemers uit organisaties, overheid die zich vanuit hun management- marketing-, sales- en communicatierol bijdrage leveren aan het business model van de onderneming of organisatie. Er worden steeds meer eisen gesteld groei te leveren aan die toekomst bestendig is.

De Masterclass kan ook exclusief voor een afdeling of organisatie geboekt worden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Prijs: 495 euro ex. BTW incl. boek Nieuwe Business Modellen: Samen Werken aan Waardecreatie auteur Jan Jonker.. Het boek is uit 250 titels genomineerd voor managementboek van het jaar 2015.

Aantal: 25-30 deelnemers.

We leven in een transitie van tijdperk. We schuiven op van de ‘Iconomy’ naar een ‘WEconomy’: alleen ga je sneller, samen kom je verder. Maar hoe dan? Door meervoudig waarde te creëren.

Opbrengst / Belofte aan deelnemer: Duurzaamheid wordt volwassen en authenticiteit in ondernemerschap wordt steeds belangrijker. Wij helpen bedrijven en organisaties hun business toekomstbestendig te maken en houden... Ervaren van veranderen is een belangrijk thema deze dag. Veranderen is GEEN event. Hierbij bieden we de juiste handvatten en tools met als basis het boek over Nieuwe Business Modellen in de WEconomy. Daar waar het Business Canvas Model van Osterwalder ophoudt gaat dit verder.

We starten om 09:30 en we eindigen om 17:30. Het afwisselende programma bestaat uit

  • aanbod van direct toepasbare kennis over duurzame business modellen met sprekende voorbeelden, die gegarandeerd ideeën en inspiratie opleveren. We gaan in op de waarden van toekomstbestendige groei, de principes en soorten duurzame ondernemingsvormen. ;

  • een werklunch, waarbij de mogelijkheid tot netwerken bestaat;

  • een game hybride transacties;

  • in de middag ga je aan de slag ‘in de Wasstraat’ om inzicht te krijgen waar het business model van je eigen organisatie toekomstbestendig kan groeien.


SCHRIJF JE NU IN VOOR DEZE WORKSHOP OP 4, 11 OF 18 SEPTEMBER, VIA HET ALGEMENE INSCHRIJFFORMULIER, ONDER VERMELDING VAN NBM.

Bij de inschrijving ook aangeven op welke dag u deze workshop wil volgen. Naar aanleiding van het aantal deelnemers berichten wij u 2 weken voor aanvang of de workshop door gaat op voorgestelde datum.