Kansberoepen en NIMA

Sinds enkele maanden is het ook voor werklozen jonger dan 50 jaar mogelijk om aanspraak te maken op een scholingsvoucher. De opleiding moet dan wel aansluiten bij één van de beroepen op de kansberoepenlijst, welke is samengesteld door het UWV. Ons specialisme is om u op te leiden. We doen dit op verschillende leslocaties in Brabant, Limburg, Zeeland en in Utrecht.

In dit artikel informeren we u over scholingsmogelijkheden die aansluiten op de genoemde kansberoepen. In dit artikel richten wij ons alleen op de kansberoepen die aansluiten bij de NIMA opleidingen, te weten accountmanager, online marketeer en marketingmedewerker. Oriënteert u zich op een ander kansberoep leest u dan dit artikel.


Wat is een scholingsvoucher?


Dit is een subsidie voor een opleiding die u bij UWV kunt aanvragen. Hiermee vergroot de werkzoekende zijn/haar kansen op de arbeidsmarkt. Er is momenteel nog maar 1 soort voucher de scholingsvoucher voor werkzoekenden. De scholingsvoucher voor werkzoekende 50-plusser is reeds komen te vervallen.


Scholingsvoucher en NIMA


Een NIMA diploma is een meerwaarde voor de CV van uw klant. Veel NIMA opleidingen vallen binnen de kansberoepen. Verschillende opleiders bieden de opleidingen aan, adviseer uw klant om de opleiding altijd te volgen bij een NIMA Education Partner. Deze opleidingsinstituten hebben een keurmerk en een nauwe samenwerking met NIMA, waardoor er een goede aansluiting is op de examens. De Laat Kenniscentrum is voor NIMA Opleidingen Zuid NIMA Education Partner.

Een NIMA opleiding kun je volgen op verschillende niveaus. Meer informatie over de verschillende niveaus klik hier.


Kansberoep 'Marketingmedewerker'


Een opleiding tot marketingmedewerker volgen? Afhankelijk van het niveau is er een keuze uit de volgende opleidingen:
NIMA basiskennis Marketing,
NIMA marketing A,
NIMA consumentenmarketing B,
NIMA marketingcommunicatie B,
NIMA business marketing B.


Kansberoep 'Online marketeer'


Internet is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Online marketeers zijn een welkome aanvulling in de marketingbranche. Een opleiding tot online marketeer volgen? Afhankelijk van het niveau  kunt u starten met onderstaande opleidingen:
NIMA basiskennis online marketing,
- NIMA digital marketing B.


Kansberoep 'accountmanager'


U wilt verantwoordelijk zijn voor een gedeelte van het verkoopapparaat. Dan is een functie als accountmanager iets voor u. Er is een keuze uit de volgende opleidingen:
NIMA Sales A,
NIMA Sales B Accountmanager.

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.