Nima en De Laat gaan samenwerking intensiveren

Vanaf 1 januari 2019 gaan NIMA en De Laat Kenniscentrum intensiever samenwerken. Wie vanaf die datum met een opleiding start, kan een aantal veranderingen verwachten. Maar wat precies? Wij leggen het even aan je/u uit.

De veranderingen in het kort

NIMA is -zoals u misschien weet- een onafhankelijke beroepsorganisatie die met een kleine selectie Education Partners werkt. De Laat is daar eentje van, met deze Education Partner kunnen wij samen een startgarantie garanderen voor een opleiding in jouw regio, op een van de De Laat-locaties in de provincies Noord-Brabant, Zeeland, Limburg en Utrecht. NIMA toetst de examens en verbindt uiteindelijk een NIMA-diploma aan alle opleidingen van haar Education Partners.

Waarom deze intensievere samenwerking?

Een diploma van NIMA geldt in Nederland als maatgevend, omdat ze gekoppeld zijn aan de zogenoemde Europese EQF-opleidingsniveaus. Toezicht hierop vindt bovendien plaats door een onafhankelijke commissie van de Europese koepel van marketingberoepsorganisatie EMC. Omdat we intensiever samenwerken met De Laat worden diploma’s bovendien direct gekoppeld aan de opleiding. Dat betekent dat inschrijving voor het examen direct via de opleider verloopt, in dit geval dus De Laat. Een van de hoofddoelen van deze stap – het succesvol afronden van de opleidingen -  wordt door deze intensievere samenwerking bevorderd.

De opleidingen van De Laat

Vanaf 1 januari 2019 zijn opleidingen voor een diploma Basis A, B, of C exclusief te volgen bij een beperkt aantal geselecteerde opleiders. De opleidingen die NIMA in partnerschap met De Laat Kenniscentrum aan gaat bieden zijn: Sales A1 t/m B2, Communicatie A1 en A2, Marketingcommunicatie B1 en B2, Corporate communicatie B1 en B2 en Non-profit/Overheidscommunicatie B1 en B2. Al deze opleidingen zijn inclusief NIMA-examen.

Dit zijn de opleidingen waarvoor de veranderingen vanaf het begin van het volgend jaar ingaan. Door de samenwerking met De Laat aan te gaan blijft de kwaliteit, flexibiliteit en startgarantie in de eigen regio voor jouw opleiding altijd gewaarborgd en is je opleiding -zoals je dat van ons gewend bent- bij ons in goede handen.