Ben jij dé nieuwe junior accountmanager?

Verkopen zit in jouw bloed. Waarschijnlijk heb jij in het verleden al kennis gemaakt met je verkoop -en onderhandelingstechnieken. Jouw doel is beter te worden in sales. Daarom start jij met de opleiding NIMA Sales A, en wordt jij dé nieuwe junior accountmanager.

Wat is een junior accountmanager?


Een junior accountmanager werft klanten, assisteert bij de portefeuilleplanning, bereidt verkoopgesprekken voor en registreert verkopen in een klanteninformatiesysteem. Je bent de verbinding tussen de klant en het bedrijf. In veel gevallen werk je samen met de accountmanager van het bedrijf. Jouw taak is je inleven in de wensen van de klant, je denkt mee over oplossingen voor problemen en denkt vooruit in nieuwe kansen. 

Competenties van een junior accountmanager


Als junior accountmanager ben je representatief en kun je goed onderhandelen. Jij weet als geen ander hoe je klanten enthousiast kunt maken voor een product of dienst. Vaak worden er in vacatures de volgende persoonskenmerken van een junior accountmanager verwacht: gemotiveerd, gezellig, vrolijk, spontaan, enthousiast, harde werker, doorzetter, ambitieus, leergierig, collegiaal en professioneel.

In de basis heeft een junior accountmanager een commerciële instelling en is gericht op het verlenen van service en het behalen van targets. Je bent stressbestendig en kunt een krachtige presentatie geven.

Doorstuderen


Na je opleiding NIMA Sales A, kun je doorstuderen middels de opleiding NIMA Sales B accountmanager of NIMA Sales B verkoopleider. Ambieer je een functie richting het management, dan is de opleiding NEMAS middle management iets voor jou!