Wat zijn de verschillen tussen NIMA opleiding Communicatie A en NIMA Communicatie B?

Misschien zie je in je zoektocht naar een NIMA opleiding Communicatie door de bomen het bos niet meer. Dan is het fijn om een overzicht te hebben met de belangrijkste verschillen tussen de NIMA opleiding Communicatie A en NIMA opleiding Communicatie B. Wist je bijvoorbeeld dat je bij de NIMA opleiding Communicatie B verschillende richtingen kunt kiezen? In dit artikel praten we je helemaal bij.

NIMA opleiding Communicatie: de leerstof


Natuurlijk wil je graag weten wat je precies tijdens de NIMA opleiding Communicatie leert. Iedere organisatie of ieder bedrijf drijft op goede, effectieve en correct uitgevoerde communicatie. En in de tijd van social media is dat eigenlijk alleen maar belangrijker geworden. Maar hoe pas je dit precies toe en wat is de theorie achter goede communicatie precies? Tijdens de NIMA opleiding Communicatie van NIMA Opleidingen Zuid maak je allereerst kennis met de belangrijkste theorie die jou verder gaat helpen als professioneel communicatiespecialist. Deze theorie brengen we vervolgens in de praktijd. De NIMA opleiding Communicatie A bestaat dan ook uit twee modules: A1 en A2.

Voor deze twee modules is er een aparte toetsing. De leerstof van de NIMA Communicatie opleiding A pas je hierdoor zowel in theorie als in praktijk toe. Laten we hier eens wat dieper op ingaan.

NIMA opleiding Communicatie A


Tijdens de NIMA Opleiding Communicatie A van NIMA Opleidingen Zuid leer je de belangrijkste begrippen op het gebied van communicatie. Maak kennis met verschillende vormen van communicatie en leer over de theorie hierachter. Hoe voer je effectieve crisiscommunicatie? Of hoe maak je een huisstijl? Hoe ga je om met social media? Dit -en nog veel meer- leer je allemaal tijdens de NIMA opleiding Communicatie A van NIMA Opleidingen Zuid.

Verschillende vormen van communicatie tijdens de NIMA opleiding Communicatie A


In de NIMA opleiding Communicatie A van NIMA Opleidingen Zuid leer je over het belang van interne communicatie. Wat zijn horizontale, diagonale, parallelle en informele communicatiestromen en hoe gebruik je die in je voordeel? Na deze NIMA opleiding Communicatie A hebben begrippen als top-down en bottom-up communicatie voor jou geen geheimen meer. We besteden verder aandacht aan marketingcommunicatie, je leert een SWOT-analyse te maken en doet deskresearch en fieldresearch. Uiteindelijk formuleer je een communicatieplan. Je ziet het: de NIMA opleiding Communicatie A is een zeer complete introductie in de communicatiebranche!

Zoals gezegd bestaat de NIMA opleiding Communicatie A1 uit twee verschillende modules: A1 en A2. Deze twee modules worden ook op verschillende manieren afgesloten met een passende toets. Voor module A1 geldt dat er een 90 minuten durende toets is, die bestaat uit meerkeuzevragen en een aantal minicases. De A2 toets van de NIMA opleiding Communicatie A focust meer op de praktijk. Tijdens het NIMA-examen van module A2 krijg je twee cases met elk vijf open vragen en één artikel met vijf open vragen. Zowel je productieve en reproductieve vaardigheden, als je feitenkennis komt hier van pas. Je brengt dus je opgedane kennis in de praktijk.

NIMA opleiding Communicatie B


En dan is er nog de NIMA opleiding Communicatie B. Dit kan gezien worden als een specialisatietraject, waarbij je verschillende richtingen kunt kiezen. Welke richting je uiteindelijk kiest, ligt natuurlijk aan jouw beroep of werkveld. De verschillende trajecten zijn:

NIMA Marketingcommunicatie B, NIMA Non-Profit/Overheidscommunicatie en NIMA Corporate Communicatie. Klik op de links hieronder voor de uitgebreide beschrijving van deze opleidingen, de toelatingseisen, kosten en startdata.

NIMA opleiding Communicatie Non-profit/overheidscommunicatie

NIMA opleiding Communicatie Marketingcommunicatie

NIMA opleiding Communicatie Corporate communicatie

Toetsing NIMA opleiding Communicatie B


Uiteraard krijg je ook voor de NIMA opleiding Communicatie B passende toetsing. Ook deze opleiding bestaat uit twee modules. Tijdens module B1 gaan we dieper in op de vak theorie van jouw keuze: NIMA Marketingcommunicatie, NIMA Non-profit/Overheidscommunicatie of NIMA Corporate Communicatie. Module B2 wordt afgerond door middel van een communicatieplan. Tijdens iedere lesbijeenkomst is hier tijd voor uitgetrokken. Ook dit plan is weer helemaal toegespitst op jouw gekozen richting en werkveld.

NIMA opleiding Communicatie: het diploma


Voor iedere NIMA opleiding Communicatie geldt: je uiteindelijke diploma is gecertificeerd door NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing). Een NIMA-diploma staat goed bekend, zo ben je dus verzekerd van een diploma met waarde!

Nog vragen over de NIMA opleiding Communicatie?


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de verschillende opties en richtingen die je kunt kiezen? Dan kun je altijd contact met NIMA Opleidingen Zuid opnemen. Of kijk ook eens verder onder de verschillende links in dit stuk.