NIMA A Communicatie

Waarom NIMA A Communicatie?

 

Tijdens de opleiding NIMA A communicatie leer je om de verschillende communicatie-instrumenten deze toe te passen binnen een organisatie. Binnen iedere organisatie is het uiterst belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt. Het is belangrijk dat zakelijke communicatie op de juiste manier plaatsvindt. Tijdens de NIMA A communicatie opleiding leer je dit. Hoe geef je een presentatie op een vakbeurs? Hoe schrijf je een persbericht of hoe ga je met de media om? Met NIMA A Communicatie kom je gegarandeerd beslagen ten ijs en vergroot je je carrièremogelijkheden binnen het vakgebied communicatie.

 

Voor wie is NIMA A Communicatie geschikt?

 

Ben jij een (assistent) communicatiemedewerker of een PR-medewerker die snel in de praktijk aan de slag wil en wil je graag je theoretische basiskennis vergroten? Dan is NIMA A Communicatie bij uitstek geschikt voor jou. De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau en als vooropleiding gelden de volgende richtlijnen: MBO, HAVO, VWO, relevante werkervaring of minimaal 18 jaar.

 

Hoe ziet het programma van NIMA A communicatie eruit?

De opleiding NIMA A Communicatie bestaat uit één module. Deze module wordt getoetst met twee examens. Deze examens worden ook wel modules genoemd. De modules heten A1 en A2. Wil je meer informatie over beide modules, klik dan op onderstaande knoppen.

NAAR MODULE A1

NAAR MODULE A2

 

Wat leer je tijdens NIMA A Communicatie?

 

Deze opleiding geeft je een goede basis in de communicatie. Je leert over de basisbegrippen, verschillende communicatievormen en communicatietheorieën. Ook leer je over de interne en externe omgeving: de organisatie, beelden van en over de organisatie en het onderhouden van een netwerk en relaties. Je doet daarnaast ook analyse en onderzoek, maakt kennis met verschillende soorten onderzoek en voert die ook uit.

Ook ga je je bezighouden met de deelgebieden in het vakgebied communicatie. Hoe voer je een goede interne communicatie, wat is concern- en marketingcommunicatie? Of hoe praat je met de pers en ga je op correcte wijze om met perscontacten en mediaplanning. Tot slot krijg je ook een stuk ethiek en wetgeving op het gebied van communicatie. Kortom: NIMA A Communicatie biedt een complete introductie in het vakgebied communicatie!

 

Waar je verder nog rekening mee moet houden:

De opleiding NIMA A Communicatie neemt ongeveer zes klokuren per lesweek in beslag. De diploma’s worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Hierdoor ben je verzekerd van het NIMA-keurmerk.

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar. Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen. NIMA opleidingen Zuid is een onderdeel van De Laat Kenniscentrum.

U leert tijdens de opleiding NIMA A Communicatie de mogelijke communicatie-instrumenten te beheersen en de toepassing hiervan binnen een organisatie. Binnen iedere organisatie heeft communicatie een belangrijke functie. De zakelijke communicatie is voor een organisatie van  belang bij bijvoorbeeld het geven van een presentatie op een vakbeurs, het schrijven van een persbericht of de omgang met de media. NIMA Communicatie A is een gewaardeerde opleiding waarmee u zich succesvol kunt ontwikkelen binnen het vakgebied communicatie en uw carrièremogelijkheden vergroot.

 

Direct inschrijven?


[contact-form-7 id="221" title="Contactformulier 1"]