NIMA A1 Sales

Module NIMA A Sales: Sales A1

Tijdens NIMA  Sales A1 worden de belangrijkste salesbegrippen en bijbehorende theorie behandeld. Daarnaast wordt er rekenvaardigheid bijgebracht en wordt er aan een aantal thema’s gewerkt. Deze zijn voor NIMA Sales A1:

  • Communicatie: algemeen en gesprekstechnieken: Pas vraag- en luistertechnieken toe, beschrijf communicatiemodellen, ken de theorie van klachtenafhandeling.
  • Marketing en de klant: maak een klantenpiramide, bepaal de instrumenten van je marketingmix, licht de ontwikkelingen in je e-commerce toe, analyseer en stel je klantportfolio vast. Licht je concurrentieanalyse toe op productniveau.
  • Het berekenen van resultaten: verkoopprijs, omzet, kostprijs, winst, break-even point. Dit zijn na deze module allemaal bekende begrippen!
  • Sales in het algemeen. Stel een inkoopstrategie vast, geef de organisatiestructuur weer, bepaal je unique selling point en beschrijf je sellogram.
  • De organisatie, de verkoper en zijn prestaties. Wat is de rol van de verkoper, hoe analyseer je de macro-omgeving, hoe stel je een verkoopplan op en hoe benoem je de taken en verantwoordelijkheden van lijn -en staffunctionarissen?

Deze punten (en nog veel meer) leer je tijdens de A1 module van NIMA A Sales. Het examen voor NIMA A Sales: Module A1

Het examen wordt afgenomen door NIMA en draagt het NIMA-keurmerk. De Laat Kenniscentrum is een Education Partner van NIMA. De examens worden afgenomen door NIMA. Inschrijving verloopt enkel via een bij NIMA aangesloten Education Partner.

 

Informatie over het examen NIMA A Sales1:

De NIMA A Sales1-module wordt schriftelijk afgenomen door middel van 45 meerkeuzevragen en toetst je rekenvaardigheid en kennis van een aantal salesbegrippen. De kosten voor het NIMA A Sales A1 examen zijn 205,- euro,

Wil je graag weten wat je in de module A2 zoal leert? Of wil je graag meer algemene informatie over de NIMA A Sales opleiding? Klik dan op onderstaande links.

NIMA A Sales algemeen
NIMA A Sales module A2

Direct inschrijven?


[contact-form-7 id="221" title="Contactformulier 1"]