NIMA B1 Overheids/non-profit communicatie

NIMA overheidscommunicatieadviseur opleiding (Overheids/non-profit communicatie) module B1:

 

Welkom bij module B1 van de overheidscommunicatieadviseur opleiding van NIMA Opleidingen Zuid. Tijdens deze theoretische algemene module maak je kennis met alles wat een communicatieadviseur in de non-profit/overheidssector nodig heeft. De geleerde theorie pas je toe tijdens het examen B1. Ook wanneer je je tijdens module B2 van de gespecialiseerde NIMA overheidscommunicatieadviseur opleiding gaat verdiepen, is deze theorie nuttig. Als je zowel module B1 als module B2 met succes afgerond hebt, ontvang je het NIMA Overheidscommunicatie diploma. Het examen kost 425,- euro.

 

NIMA Communicatie: B1

 

Tijdens deze module, als onderdeel van de twee modules van deze overheidscommunicatieadviseur opleiding, komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • Communicatie algemeen: communicatietheorieën, communicatiemix, communicatiestrategie, communicatiebeleid, budgetten.
  • Geïntegreerde communicatie: corporate image, identiteit en imago, accountability van communicatie, het opstellen van een reclameplan.
  • Interne- en concerncommunicatie: public relations, reputatiemanagement en identiteitsmarketing, regievoering bij crisiscommunicatie, interne organisatie en imago, het opstellen van een intern communicatieplan.
  • Marketingcommunicatie en consumentengedrag: onderzoek, customer insights en het gebruik ervan in de communicatie, het maken van een marketingcommunicatieplan en het inzetten van marketingcommunicatie- instrumenten.
  • Online communicatie: digitale marketingmix, social mediabeleid, social media begrippen, contentmarketing en social media advertising.

Dit gedeelte van de opleiding is voor al onze communicatie-opleidingen gelijk. In de specialisatiemodule B2 NIMA Non-profit/Overheidscommunicatie begin je met je overheidscommunicatie opleiding. Na afronding van beide modules ontvang je je overheidscommunicatie diploma.

 

NIMA overheidscommunicatieadviseur opleiding: examen module B1

 

Het examen B1 is het algemene gedeelte waarbij de geleerde theorie getoetst wordt.  Dit examen als onderdeel van NIMA Overheidscommunicatieadviseur opleiding wordt schriftelijk afgenomen. Hier krijg je ongeveer vier uur voor. Het bestaat uit de een of meer case met open vragen. Hier word je getoetst op je vaardigheden binnen het toepassen van het communicatieproces op een in principe ongestructureerde praktijksituatie.

Het B1 examen van deze NIMA overheidscommunicatieadviseur opleiding houdt zich dus bezig met de theorie die komt kijken bij het vak van overheidscommunicatieadviseur. Wil je meer weten over de gehele NIMA overheidscommunicatieadviseur opleiding B? Of wellicht wil je meer lezen over de andere module, B2, als onderdeel van het uiteindelijke NIMA overheidscommunicatie diploma?

 

Klik voor deze extra informatie door via onderstaande links.

NIMA overheidscommunicatieadviseur opleiding algemeen
NIMA overheidscommunicatieadviseur opleiding, module B2

 

 

Direct inschrijven?


[contact-form-7 id="221" title="Contactformulier 1"]