NIMA B1 Sales Verkoopleider

NIMA Sales verkoopleider: module B1

 

Welkom bij de module B1 van de NIMA-opleiding NIMA Sales verkoopleider. Tijdens deze, theoretische module van de NIMA Sales verkoopleider opleiding word je wegwijs gemaakt in de kennis en de verschillende strategieën die een verkoopleider moet kennen.

 

Deze theorie leer je zoal:

  • Pas verkoopbenaderingen toe, Maak een SWOT-analyse, werk met strategische planningsniveaus, bedenk een gerichte verkoopstrategie en bepaal je verkooptactiek.
  • Je leert over je markt en de klant. Hier komen ook de verschillende concurrentiestrategieën (Porter, Markow, klantwaardestrategieën van Treacy & Wiersema) aan bod. Je leert om een productlevenscyclus te analyseren, wat customer rating is en nog veel meer.
  • Leer over het team en de prestaties. Ga aan de slag aan de hand van de motivatietheorieën van Maslov, Herzberg en McGregor. Ook komen functies en taken van het verkoopteam, de teamrollen van Belbin, stijlen van leidinggeven, de theorie van feedback en veel andere dingen hier uitgebreid aan bod.
  • Hoe bereken je het winst-, klanten-, kosten- en omzetaandeel, de waarde van je klantenbestand, een break-evenpoint? Hoe pas je prijsbepalingsmethoden, verschillende rendementskengetallen, etc toe? Je leert het in deze module.

Examinering van NIMA Sales verkoopleider: module B1

 

Beide modules (B1 en B2) hebben een apart examen, dat afgenomen wordt door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Voor module B1 van de opleiding NIMA Sales Verkoopleider krijg je drie uur de tijd. Dit is een schriftelijk examen. Het toetst je theoretische kennis en je inzicht aan de hand van twee onderdelen:

Een praktijksituatie in de vorm van een case met bijbehorende algemene open vragen. Een verdieping op deze case met specifieke open vragen voor de variant Verkoopleider (VL). Daarnaast krijg je nog een praktijksituatie in de vorm van een case met bijbehorende algemene open vragen.

De kosten voor het schriftelijke B1 examen van NIMA Sales verkoopleider zijn 308. In de totaalprijs van de opleiding is per module standaard 1 examen opgenomen. Herexamens worden apart gefactureerd.

Heb je verdere vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Sales verkoopleider? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wil je meer weten over de gehele opleiding NIMA Sales Verkoopleider B, of over de bijbehorende module B2 en het daarbij horende examen? Klik dan op onderstaande links.

NIMA Sales verkoopleider B

NIMA Sales Verkoopleider, module B2

Direct inschrijven?


[contact-form-7 id="221" title="Contactformulier 1"]