NIMA Basiskennis Marketing

Met de opleiding NIMA Basiskennis Marketing ontwikkel je de kennis en vaardigheden om op uitvoerend niveau binnen de marketing te kunnen functioneren. Het NIMA examen Marketing Basiskennis vormt de basis voor beroepsrollen op het niveau van marketingmedewerker. Tijdens de opleiding leer je de technieken die je een goede basis kunnen geven voor een verdere stap richting de marketing of een andere commerciële functie. Tijdens de opleiding komen onderwerpen aan bod als marketingstrategie, afnemersgedrag, marketingplanning en de retailmix. Kun jij niet wachten met de opleiding NIMA Basiskennis Marketing? Klik hier en begin vandaag nog met het lezen over de retailmix en kom erachter of deze Basiskennis Marketing opleiding bij jou past.

Doelgroep

Dit NIMA examen is voor iedereen die wil kennismaken met de basis van marketing.

Niveau

MBO

Vooropleiding

MBO, HAVO, VWO of minimaal 18 jaar. Voor de opleiding Basiskennis Marketing is geen relevante werkervaring vereist.

Programma

Onderstaande onderwerpen zullen tijdens uw opleiding aan bod komen:
•    basisbegrippen van marketing: missie, visie, strategie en doelstellingen (SMART)
•    marketingplanning: onderdelen marketingplan
•    externe omgeving: micro, macro en meso omgevingsfactoren
•    de markt: vraag en aanbodzijde
•    afnemersgedrag: fasen van het besluitvormingsproces en black-boxmodel
•    marketingstrategie: segmentatie, doelgroep bepaling en positionering
•    product: merkbeleid, assortiment, productlevenscyclus (PLC)
•    prijs: functie en bepaling
•    distributie: functie en prijsbepaling
•    communicatie: marketingcommunicatie, reclame, sales promotion, direct marketing, public relations, sponsoring en verkoop.
•    online marketing: e-marketing, e-bussiness en social media

NIMA Examen

De NIMA Basiskennis Marketing examen wordt schriftelijk of online afgenomen. De toets zal bestaan uit 45 meerkeuzevragen, waarvan ongeveer 7 rekenvragen. Je krijgt hier anderhalf uur de tijd voor.

Studiebelasting

De studielast van deze opleiding NIMA marketing basiskennis is circa 3 uren per lesweek

Diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding: 5 lesweken
Avondopleiding: 10 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en overdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De (zater)dagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende start momenten in het jaar. Wij bieden je de mogelijkheid, in overleg, de opleiding op een specifieke dag en/of tijd te volgen. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen. NIMA opleidingen Zuid is een onderdeel van De Laat Kenniscentrum. Klik hier voor de reguliere startdata. je vindt de data onder de tab ‘Planningen’.

Cursusprijs

(Zaterdag)opleiding (5) : 1125,- euro
Avondopleiding (8) : 1125,- euro

Deze bedragen zijn inclusief studiemateriaal. Wij willen je erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Examenkosten

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Je legt het examen voor de opleiding NIMA Basiskennis Marketing bij de Associatie. Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor de opleiding NIMA Basiskennis Marketing bedragen 199,- euro.

Heb je vragen over de cursusprijs of heb je behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Basiskennis Marketing? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de opleiding? Neem dan gerust contact met ons op.

Vervolgstudie

Heb je de opleiding NIMA Basiskennis Marketing afgerond en wil je graag verder studeren? Denk dan bijvoorbeeld aan de opleiding NIMA Marketing A.

Bijles

Heb je onverhoopt uw NIMA-examen niet gehaald of wil je graag meer lessen voor je examen? Vraag dan via uw docent of het inschrijfbureau meer informatie over onze bijlestrajecten voor NIMA.

Direct inschrijven?


[contact-form-7 id="221" title="Contactformulier 1"]