NIMA Digital Marketing B

Met de komst van het internet en sociale media ging een nieuwe wereld open voor het marketingvakgebied. De huidige maatschappij wordt momenteel steeds verder gedigitaliseerd. De opleiding NIMA Digital marketing B komt voort uit die invloed van digitalisering op het (strategisch) denken en functioneren van organisaties. Met de NIMA Digital Marketing B opleiding vergroot u uw carrièrekansen in dit digitale tijdperk!

Doelgroep

Dit examen is gericht op alle (toekomstige) marketingmanagers, (senior) productmanagers en (senior) brandmanagers.

Scholingsvoucher

Deze opleiding komt in aanmerking voor de scholingsvoucher van het UWV. Lees in dit artikel meer over de mogelijkheden met de scholingsvoucher. Meer informatie over de scholingsvoucher? Klik hier.

scholingsvoucher2

Niveau

HBO

Vooropleiding

MBO, HAVO, VWO of relevante werkervaring en tenminste 18 jaar.

Programma

De opleiding bestaat uit twee modules, module B1 Marketing Manager en module B2 Specialisatie Digital Marketing.

Module B1: Marketing Manager

Binnen de module komen onderstaande onderwerpen aan bod:
•    ondernemingsstrategie en marketingplanningproces: stappen marketingplanningproces, concurrentiestrategieën Porter en Blue en Red Ocean strategie
•    analyse van de externe omgeving: macro- en meso factoren
•    inzicht afnemersgedrag: afnemersgedrag en customer insights
•    analyse interne omgeving: interne organisatie-, portfolio- en financiële analyse, marketing en sales
•    van SWOT-analyse tot centraal probleem: SWOT-analyse, confrontatiematrix en GAP-analyse
•    het formuleren van nieuw strategisch beleid: opties formuleren en beoordelen/selecteren en internationale opties formuleren
•    segmentation, targeting en positionering: segmentatiestrategie

Module B2: Specialisatie Digital Marketing

Gedurende de opleiding moet u een plan schrijven over een relevant Digital Marketingonderwerp. In het plan moet centraal staan op welke wijze digitale marketing een rol speelt in het productontwikkelings- en productrealisatieproces. Hierbij staat het u vrij om ervoor te kiezen een plan te schrijven met betrekking tot de Digital Marketingstrategie van een organisatie of te kiezen voor de behandeling van een specifieke probleemstelling in een deelgebied van Digital Marketing. Gedurende de opleiding zal uw docent u begeleiden bij het schrijven van een marketingcommunicatieplan en zal iedere bijeenkomst tijd worden uitgetrokken hiervoor.
In het plan moeten in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod komen:
•    trends: maatschappelijk en technologische trends van digitale marketing in de toekomst
•    klanten: klantsegmenten, personalisatie en klantprofiel samenstellen op basis van data-analyse
•    doelstellingen: SMART formuleren van doelstellingen
•    waardepropositie: welke waardepropositie biedt het bedrijf de klanten
•    customer journey: rol van digitale marketing en aansluiting on- en offline touchpoints
•    productproces: aangeven welke rol cocreatie, crowdsourcing, coproductie, coinnovatie, mass customization, individual customization, crowdfunding, apps en (mobiele) websites hebben in productrealisatieproces
•    prijsproces: prijsbepaling en prijstransparantie
•    distributieproces: digitale verkoopkanalen, e-fulfillment en voorwaarden waaraan een (mobiele) website of app aan moet voldoen voor een effectief distributieproces
•    communicatieproces: effectieve mix van online marketingcommunicatie instrumenten, social media, targeting, contentmarketing en eisen online branding aan (mobiele) website of app.
•    klantrelatie en eCRM: mix samenstellen van eCRM-elementen, service aan bestaande klanten door middel van online media en invloed van eCRM op klantrelatie
•    wetgeving: wetgeving met betrekking tot digitale marketing
•    monitoring: realtime data rol, dataverzamelings- en analyseproces, analyse en financieel   behalen van doelstellingen

Examen

Het examen van NIMA Digital Marketing B bestaat uit twee modulen: Module B1 Marketing Manager en module B2 Specialisatie Digital Marketing. Om het NIMA Digital Marketing B Diploma te ontvangen dient de kandidaat de twee modules met succes af te ronden. De kandidaat bepaalt zelf in welke volgorde de beide modules worden afgelegd. Het is ook mogelijk om alleen de examens van module 2 Specialisatie Digital Marketing te doen, bij een voldoende resultaat ontvangt de kandidaat dan een NIMA B2 Certificaat.

Voor meer informatie met betrekking tot het examen verwijzen wij u door naar de website van NIMA.

Studiebelasting

Circa zes klokuren per bijeenkomst.

Diploma

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Duur van de opleiding

(Zater)dagopleiding:     10 lesweken
Avondopleiding:            20 lesweken

Lesdag en -tijd

Onze opleidingen en trainingen worden aangeboden in de avonduren en op zaterdag. De avondopleiding start om 19.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een pauze van 15 minuten). De zaterdagopleiding start om 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief een koffiepauze en een lunch).

Startdata

Onze opleidingen starten in september, oktober, februari en maart. De losse modulen en trainingen kennen verschillende startmomenten in het jaar.

Verder bieden wij de mogelijkheid om, in overleg, de opleiding NIMA Digital Marketing B op een specifieke dag en/of tijd te volgen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

NIMA opleidingen Zuid is een onderdeel van De Laat Kenniscentrum. Klik hier voor de reguliere startdata. U vindt de data onder de tab ‘Planningen’.

Cursusprijs

(Zater)dagopleiding (15):      2760,- euro
Avondopleiding (30):               2320,- euro
Genoemde prijs is inclusief studiemateriaal.

Wij willen u erop wijzen dat de bedragen zijn gebaseerd op een minimale deelname van vijf cursisten. Bij minder dan vijf cursisten start de cursus wel op, maar tegen een andere tariefstelling.

Examenkosten

De examens worden afgenomen door het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA). Inschrijving geschiedt altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid. De examenkosten voor het schriftelijke B1 Marketing Manager examen bedragen 375,- euro. De examenkosten voor het mondelinge B2 Specialisatie examen bedragen 475,- euro.

Heeft u vragen over de cursusprijs of heeft u behoefte aan meer informatie over de opleiding NIMA Digital Marketing B? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Direct inschrijven?


[contact-form-7 id="221" title="Contactformulier 1"]