NIMA B1 Marketingcommunicatie

NIMA Marketingcommunicatie module B1: wat leer je allemaal?

Tijdens module B1 van de opleiding NIMA Marketingcommunicatie doe je theoretische kennis op, die je in module B2 in de praktijk gaat toepassen. Deze theoretische module beslaat de volgende onderwerpen.
Je leert hoe je een communicatie- en marktonderzoek begeleidt en welke soorten je hierin kunt onderscheiden. Verder formuleer je je onderzoeksopdracht, stel je een begroting op en formuleer je resultaten en doe je evaluatieonderzoek.

SWOT, SMART en strategieën formuleren

Theoretische kennis die je in deze module uitbreidt heef verder uiteraard te maken met je communicatie- en marketingbeleid. Formuleer een communicatiedoelstelling (SMART) maak een SWOT-analyse, hou rekening met communicatie- en informatiestromen binnen een organisatie, je communicatiemiddelen, communicatiemix en maak je doelgroepomschrijving. Ook word je wegwijs gemaakt in het adviserende deel: communicatie- en marketingbeleid om precies te zijn. Hoe maak je een omgevingsanalyse? Hoe formuleer je een strategie. Al deze vragen -en meer- leer je in deze module.

NIMA Marketingcommunicatie module B1

Tot slot maak je ook kennis met ontwikkeling van een communicatieplan, het beoordelen van communicatiemiddelen, een communicatiemix en een begroting opstellen. En verder krijg je te maken met conceptontwikkeling, het maken van een plan voor een PR-campagne (inclusief PR doelstellingen). Daarbij hoort natuurlijk ook het omgaan met media: de fasen van een mediaproductie en het opstellen van een mediaproductieplan.

Examen NIMA marketingcommunicatie module B1

Om deze module met succes af te ronden, dien je een examen af te leggen. Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) neemt dit voor zijn rekening. Het examen van de module B1 wordt schriftelijk afgenomen. Hiervoor krijg je ongeveer 3 uur de tijd. Voor meer informatie over dit examen verwijzen wij graag door naar de website van NIMA.
De kosten voor het examen NIMA Marketingcommunicatie Module B1 zijn 375,- euro. Het diploma ontvangt u wanneer u ook onderdeel NIMA Marketingcommunicatie Module B2 afrond. Mocht slechts module B1 zijn afgerond, dan ontvangt de kandidaat het NIMA B1 certificaat.
Wil je graag weten wat je kunt verwachten in module B2? Of meer informatie over de gehele opleiding NIMA Marketingcommunicatie B? Klik dan op onderstaande links.

GA NAAR NIMA MARKETINGCOMMUNCIATIE MODULE B2
GA NAAR NIMA MARKETINGCOMMUNICATIE B COMPLEET

Direct inschrijven?


[contact-form-7 id="221" title="Contactformulier 1"]