NIMA Sales B1 accountmanager

Welkom bij de NIMA Sales Accountmanager HBO opleiding, module B1

Tijdens module B1 van deze NIMA Sales Accountmanager HBO opleiding maak je kennis met de theorie die je in je verdere loopbaan als accountmanager nodig gaat hebben.

De onderstaande thema’s zullen tijdens module B1 van deze NIMA Sales Accountmanager HBO opleiding behandeld worden. Na voltooiing van beide modules (B1 en B2) mag je het diploma NIMA Sales accountmanager in ontvangst nemen.

 

Waarom kiezen voor deze NIMA Sales Accountmanager HBO opleiding?

Module Sales B1: Verkoop

 

Wat leer je tijdens dit onderdeel van de NIMA Sales accountmanager HBO opleiding?

  • Sales algemeen: leer verkoopbenaderingen toepassen, een SWOT-analyse maken, strategische planningsniveaus op te stellen en een verkoopstrategie of tactiek te bepalen.
  • De markt en de klant staan ook centraal. Bestudeer de concurrentiestrategieën van Porter, de Markow-analyse, klantwaardestrategieën van Treacy & Wiersema, customer rating en een analyse van de productlevenscyclus. In dit gedeelte van de Sales opleiding verkoopopleiding komt het allemaal aan bod.
  • Leer meer over je team en de prestaties. Leer verschillende motivatietheorieën, zoals die van Maslov, Herzberg en McGregor. Ook krijg je hier inzicht in de functies en taken van het verkoopteam, waaronder de teamrollen van Belbin, verschillende stijlen van leidinggeven of de theorie van feedback.
  • Analyseer resultaten. Wat is je winst-, klanten-, kosten- of omzetaandeel? Bereken de waarde van je klantenbestand, je break-evenpoint, het toepassen van prijsbepalingsmethoden en het hoe je verschillende rendementskengetallen moet uitrekenen. Ook hier kom je achter tijdens de module B1 van deze Sales Management opleiding.

 

Het examen van de NIMA Sales accountmanager HBO opleiding NIMA Sales B1:

De basis voor deze Sales accountmanager HBO opleiding accountmanager B, wordt in het NIMA Sales A examen gelegd. Met het B-examen gaan we dieper op de stof in, zeker als je kijkt naar verkoopstrategieën, coaching, timemanagement, verkoopmanagement en commercieel handelen. De losse modules waaruit dit examen bestaat zijn B1 en B2. Wanneer beide modules met succes zijn afgerond, behaal je je diploma. De volgorde waarop dit gebeurt mag je zelf weten.

 

NIMA Sales accountmanager HBO opleiding: NIMA-examen Module Sales B1

Het examen van de NIMA Sales B1 module duurt in totaal 3 uur. Dit examen toetst je theoretische kennis en inzicht en bestaat uit twee onderdelen:

  • Een praktijksituatie in de vorm van een case met bijbehorende algemene open vragen.
  • Een verdieping op deze case met specifieke open vragen voor de twee varianten van de, namelijk Accountmanager (AM) of Verkoopleider (VL).

De kosten voor het NIMA Sales Accountmanager examen B1 zijn 308,- euro.

Wil je meer weten over NIMA Sales accountmanager B, of over de bijbehorende module B2 en het daarbij horende examen? Klik dan op onderstaande links.

NAAR MODULE B2
NIMA SALES B Account Manager – compleet

Direct inschrijven?


[contact-form-7 id="221" title="Contactformulier 1"]